Om terapiformen


Jeg har stor erfaring med succesfuld behandling af idrætsskader, arbejdsrelaterede lidelser, diskusprolapser i nakke og læn og generelt alle problemstillinger relateret til bevægeapparatet. Jeg har arbejdet som traditionel fysioterapeut i 35 år og sideløbende efteruddannet mig, så jeg i dag har en stor værktøjskasse jeg gør brug af i mine behandlinger og som gør det muligt for mig, at skræddersy den bedste behandling til hver enkelte klient. 

Hvad er myorefleksterapi

Myorefleksterapi er en holistisk behandlingsmetode, der kombinerer moderne neurofysiologi, osteopati og elementer fra traditionel kinesisk medicin, som f.eks. akupunktur. Formålet med behandlingen er at genskabe balance i kroppens muskelsystem, ved at reducere overbelastning og spændinger der kan føre til smerter og funktionsnedsættelser.

I myorefleksterapi fokuserer vi på kroppens muskeltilhæftninger og funktionelle kæder, hvor spændinger ofte opstår. Behandlingen sigter mod at identificere og løsne de steder, hvor muskler, sener og bindevæv er spændte, hvilket kan lette belastningen på både led og bløddelsstrukturer. Terapeuten anvender manuel trykstimulering på specifikke punkter, som ofte korresponderer med triggerpunkter eller akupunkturpunkter.

Ved trykpunktsstimuleringen aktiveres kroppens naturlige helingsmekanismer, hvilket hjælper med at regulere muskeltonus og reducere spændinger. Neuromuskulære og bindevævsreaktioner udløses, hvilket kan føre til en umiddelbar og markant sænkning af muskelspændingen. Behandlingen arbejder med kroppens autonome nervesystem, særligt balancen mellem den sympatiske og parasympatiske aktivitet, for at sikre en langvarig ændring i kroppens mønstre og forbedre kroppens evne til at regulere sig selv.

Myorefleksterapi går i dybden for at behandle den egentlige årsag til smerter og spændinger, frem for kun at lindre symptomerne. Terapien kan afhjælpe en række problemer som kroniske smerter, muskel- og skeletbesvær, posturale ubalancer og symptomer relateret til det autonome nervesystem, såsom søvnforstyrrelser og uro. Behandlingen kan opleves som intens, da den arbejder på et dybt niveau med kroppens væv og nervesystem.

Myorefleksterapi tilbyder dermed en dybtgående og helhedsorienteret tilgang til behandling af smerter og ubalancer i kroppen med fokus på at genoprette den naturlige bevægelsesfrihed og funktion.

Du kan læse mere om Myorefleksterapi hos ophavsmanden Kurt Mosetter. Han har skrevet et centralt værk som hedder "Myoreflextherapie: Muskeln gezielt entspannen, Schmerzen nachhaltig beseitigen" her uddyber han teorierne bag myorefleksterapi, herunder kombinationen af neurofysiologi og traditionelle helbredelsesmetoder som kinesisk medicin og osteopati.

Du kan også finde information om myorefleksterapi på Myoreflexinstitut's officielle hjemmeside, hvor Mosetter beskriver behandlingens principper, samt gennem videnskabelige artikler og interviews med Kurt Mosetter, forklarer hans tilgang til muskelterapi og smertebehandling.


Hvorfor jeg har et særligt fokus på den øverste nakkehvirvel (Atlas)

Rygsøjlen fungerer som en kæde. Når det første led vrides og drejes, vil hvert led ned til det sidste dreje en smule, hvilket forstyrrer hele kæden. På denne måde kan selv problemer i lænderyg og ben være direkte relateret til en skæv Atlas. Atlas er det første og vigtigste led i denne kæde. Det er langt det mest bevægelige led i rygsøjlen og er derfor mest sårbart for forskydninger.

Udover at påvirke nakken direkte, kan vi også se andre effekter såsom nedsat nakkekurve, skoliose og ændringer i skuldrenes og bækkenets stilling. Disse ændringer i justeringen påvirker skeletsystemets strukturelle integritet, hvilket kan resultere i en række symptomer og problemer, især hovedpine, nakke- og ansigtssmerter.

Atlas omgiver og beskytter den øvre rygmarv og hjernestammen. Hvis Atlas er skæv eller ude af alignment, kan det have en række negative effekter på kroppen og endda føre til kroniske lidelser og smertetilstande, som kan vare ved i årevis, hvis de ikke behandles.


Vigtigheden af atlas

Blodcirkulation
En forkert placeret Atlas kan påvirke blodstrømmen til hjernen, hvilket kan resultere i symptomer som hovedpine, migræne eller svimmelhed. Det kan også påvirke den venøse dræning, hvilket kan skabe tryk i hovedet.

Nervefunktion
Atlas ligger tæt på hjernestammen, som styrer mange af kroppens vigtige funktioner, herunder blodtryk, åndedræt, fordøjelse og regulering af muskeltonus. En forkert position af Atlas kan medføre irritation af nerverne og hæmme signaloverførslen mellem hjernen og kroppen. Dette kan resultere i neurologiske symptomer som hovedpine, svimmelhed, synsproblemer og nedsat funktion af organer.

Kropslig symmetri og bevægelsesmønstre
Når Atlas er skæv, påvirkes hele rygsøjlens position, hvilket kan medføre ændringer i kroppens bevægelsesmønstre og muskelspændinger. Over tid kan dette føre til overbelastningsskader og kroniske smerter i nakke, ryg, hofter og ben.